Veel gestelde vragen

Is de training wegwijs in schuldhulp iets voor mij?

Als je in je werk contact hebt met Amsterdammers dan is de training geschikt voor jou. De ervaring is dat de training zowel geschikt is voor professionals met weinig voorkennis, als voor professionals die al het één en ander weten over schulden en schuldhulpverlening.
Ben je actief als vrijwilliger? Dan adviseren we jou om een training te volgen bij de vrijwilligersacademie.

Wat kost de training?

De trainingen worden kosteloos aangeboden door het Buurtteam Amsterdam en de gemeente Amsterdam. De training is kosteloos, maar niet vrijblijvend. Als je je inschrijft rekenen we op jouw aanwezigheid.
Ben je op zoek naar een maatwerk training of een in-company training? Neem dan contact met ons op zodat we jouw wensen en de bijbehorende kosten kunnen bespreken.

Wanneer en waar wordt de training gegeven?

Bij de aanmelding kun je kiezen waar je de training wilt volgen. Bij voorkeur volg je de training in het stadsdeel waar je werkzaam bent. In bijna alle stadsdelen worden trainingen aangeboden. De training gaat door bij voldoende aanmeldingen.
De training voor werkgevers wordt stadsbreed aangeboden

Hoe geef ik me op?

Je kunt je aanmelden door op de website naar de pagina van de training te gaan en op de knop ‘aanmelden’ te klikken. Ben je een medewerker van de Amsterdamse Buurtteams? Schrijf je dan in via AG5.

Wie geeft de training?

De training wordt gegeven door ervaren Amsterdamse schuldhulpverleners van het Buurtteam Amsterdam, veelal werkzaam in het stadsdeel waar jij de training volgt. Deze zijn speciaal opgeleid om de training te kunnen geven.

Wat moet ik doen als ik niet kan?

Ben je verhinderd voor de training (of een trainingsdag), geef dit dan zo snel mogelijk door. Gebruik daarvoor het contactformulier  of stuur een e-mail naar backoffice@wegwijsinschuldhulp.nl.

Ik wil graag een training voor mijn hele team

Ben je op zoek naar een maatwerk training of een in-company training? Neem dan contact met ons op zodat we jouw wensen en de bijbehorende kosten kunnen bespreken.

“Na het volgen van de training heb ik meer begrip voor de keuzes die mensen maken onder invloed van financiële stress”

Remco, deelnemer WiS voor Amsterdamse professionals